Digital markedsføring

Influencer marketing – hva er det og er det død markedsføring?

Det er mye debatter rundt i media vedrørende Influencers, deres påvirkningskraft og mulighet som markedsføringkanal. Men hva er egentlig Influencer Marketing?

Influencer marketing handler om å benytte personer med en sosial plattform til å promotere varer, tjenester og produkter. Det blir benyttet en innflytelsesrik person som har opparbeidet seg et visst antall følgere, så de påvirker flest mulig gjennom blogger og sosiale kanaler. Kjendiser og kjente personer er blitt benyttet til markedsføring i lang tid, dermed er influencer marketing overhode ikke et nytt konsept.

I et innlegg for kampanje.com nevner Marianne Solheim 3 faktorer man må legge vekt på i vurderingen i bruken av influencere som markedsføring:

  1. Influencer marketing dreier seg om påvirkning- og ikke distribusjon.
  2. Sosial makt korrelerer ikke med antall følgere.
  3. Influencer-strategien bør omfatte alle personer som påvirker merkevaren.

Faktorene over kan være store svakheter dersom man ikke tar seg tid til å finner rett influencer, og dermed føre til mangel på forståelse av hvem som egentlig har sosial makt og innflytelse. Benytter man seg av feil person kan det i verste fall være med på skade merkevaren.

Influencer marketing handler i stor grad om at man må bruke innflytelsesrike personer på et strategisk nivå i planleggingen. Carl Wilhelm Vedvik nevner i en artikkel for conentmarketing.no at 71% av alle markedsførere sier at deres bruk av influencer marketing er strategisk eller svært strategisk. Siden influencer marketing fortsatt i mindre grad er fjernt for store selskaper, er det fler og fler som sier de tenker å prøve ut denne strategien for markedsføring.

Vedvik poengterer i artikkelen at 57% av alle markedsdirektørene mener at influencer marketing vil bli en del av markedsføringsmiksen i løpet av 3 år. Vi kan med gode ord dermed si at influencer marketing langt ifra er død markedsføring, tvert i mot går det i en positiv retning. Det vil derfor være svært essensielt å benytte seg av influencere i markedsføringsstrategien, dersom man tar seg god tid til å komme igang og lykkes med riktig person.

Kilder:

https://kampanje.com/annonse/carat/hva-er-den-egentlige-verdien-av-influencer-marketing/

You may also like...

1 Comment

  1. Sandra says:

    Dette syntes jeg var veldig relevant! Et flott innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *